Uloga enzima u borbi sa rakom

{caption}

Enzimi i rak: Nizak nivo enzima uvek je dijagnostikovan kod raka...

 
Već dužni niz  godina istraživači zapažaju povezanost između niskog nivoa enzima i raka. U stvari enzimska terapiju u borbi protiv kancera uspešno se koristi kako u Evropi, tako i od  strane nekih  lekara u SAD. Enzimi bukvalno svare ćelije raka.
Početkom dvadesetog veka, velški lekar, Džon Bird, otkrio je da enzimi pankresa uništavaju ćelije raka. Fantastičnim zapažanjem određenih činjenica, došao je do zaključka da ćelije raka dolaze iz matičnih ćelija koje su postale nekontrolisane matične ćelije. On je zapazio da pankreas fetusa počinje sa radom i lučenjem enzima 56.-og dana od začeća. Fetusi ne vare ništa do rođenja. Bird se zapitao zašto pankreas fetusa počinje sa radom tako rano? Zapazio je da onog dana kada pankreas započne proizvodnju enzima, posteljica prestaje sa rastom. Enzimi zaustavljaju brz rast. 
Njegova teorija o povezanosti enzima i raka, bila je da mnoge ćelije posteljice ostaju u našem telu. Kada ove zaostale ćelije zalutaju i počnu sa rastom, postaju kancerogene, ako pankreas u organizmu ne luči dovoljno enzima (da pomenemo i to da se u medicinskim krugovima mislilo da je dr. Bird lud. Sada, stotinu godina kasnije, tehnologija je potvrdila postojanje ovih ćelija.)
1911. godine testirao je enzime pankreasa u prevenciji raka kod miševa i eksperiment se pokazao kao uspešan. Naravno i na žalost, njegova istraživanja bila su zanemarena i on je umro nepriznat.  Decenijama kasnije dr. Keli je čitao o njegovom radu i izlečio sebe od raka pomoću enzima pankreasa, a počeo je i sa lečenjem brojnih, drugih pacijenata obolelih od raka, koristeći ove enzime. Dr. Gonzalesu, poslatom da istraži rad dr. Kelija, toliko se dopalo to što je video, da je i on sam počeo da primenjuje enzime pankreasa u lečenju raka.
Na žalost, veoma velike količine suplementarnih enzima moraju biti upotrebljene kako bi se dostigala visoka efikasnost.  Iako se enzimska terapija u okviru koje se i preko 120 kapsula  koristi u toku jednog dana, polazala kao dobra, tek je ona u kojoj je upotrebljeno 350 kapsula efikasna u borbi protiv raka.  
Glavni razlog opadanja nivoa enzima je taj što najčešće jedemo termički obrađenu, ozračenu i kuvanu hranu.
Digestivni sistem napravljen je tako da vari sirovu hranu. Sirova hrana, kada se ubere zrela, u sebi sadrži enzime koji pomažu razgrađivanje hrane u gornjem delu želuca gde se ona zadržava od 30 do 45 minuta. Enzimi u hrani započinu proces varenja. Onda u donjem delu želuca, pankreas luči još enzima. 
Kada jedemo kuvanu, ozračenu ili termički obrađenu hranu, enzimi su uništeni i proces varenja ne započinje u gornjem delu želuca. Tako da kada hrana stigne do donjeg dela želuca dešavaju se dve stvari. Pankreas mora da proizvede dodatnu količinu enzima da bi pokušao da razgradi hranu, a zatim da je i razgradi.
A dešava se da hrana često bude samo delimično razgrađena.
Pankreasu se, posle višegodišnje proizvodnje prevelikih količina enzima za varenje, snižava balans za proizvodnju enzima, i on više ne proizvodi dovoljno proteolitičkih enzima koji se koriste za razgrađivanje ćelija raka, patogena, toksina, fibrina u arterijama i ožiljnog tkiva.


Veoma često se dešava da nedovoljno svarena hrana nađe svoj put do krvotoka, naročito ako postoji sindrom “propuštajućeg creva” zbog prevelike količine kandide. Ova delimično svarena hrana se tretira kao toksin i imuni sistem mora da je ukloni, što predstavlja dodatni pritisak na već preopterećeni imuni sistem.
Unošenjem kvalitetnih enzimskih suplemenata uz svaki obrok, koji imaju visoke nivoe proteaze za varenje proteina, lipaze za varenje masti, i amilaze za varenje ugljenih hidrata, pomažemo razgrađivanje hrane u gornjem delu želuca, tako da pankreas ne mora da proizvodi dodatne enzime, a hrana je bolje svarena.
Prema testovima koje smo uradili, glavni razlog što je uzimanje velikih količina suplementarnih enzima samo donekle uspešno, dostižući samo 350 na našoj skali, je taj što enzimi nisu 100% identični sa ljudskim enzimima tako da oni ne mogu tako dobro da deluju u telu.  
Dalje, kada uzimate suplementarne enzime, njihova distribucija nije najbolja. Oni plutaju po telu i vare sve na šta naiđu. Kada vaš pankreas stvara proteolitičke enzime, imuni sistem ih usmerava u pravcu u kom treba da se kreću. 
Encimi, koji osim što pospešuje stvaranje proteolitičkih enzima kod pankreasa koji vare ćelije raka, kandidu, toksine, nepotrebni fibrin i ožiljno tkivo, smanjuje i upalne procese.


Vašem telu se upućuje na šta prvo treba da obrati pažnju. Npr., enzimi će biti prvo usmereni na uništavanje ćelija raka, a potom na ožiljno tkivo, pošto je važnije izboriti se sa rakom.

Proteolitički enzimi će uništiti fibrinski omotač na tumorima, tako ih izlažući imunom sistemu. Oni će onda uništiti ćelije raka, a takođe i kandidu koja se tu nalazi. 
Odstranjivanje mrtvih ćelija je mnogo sporiji proces sa tumorima koji se veoma često jako sporo smanjuju. Lavina ćelija mrtvog raka, sa kojom se telo mora izboriti kada ima mnogo ćelija raka koje su brzo uništene, može uzrokovati pojačan bol u limfnim čvorovima oteklim od ćelija mrtvog raka koje vrše pritisak na nerve. Dodatno, i jetra može biti opterećena ako je u lošem stanju.
Proteolitički enzimi će uništavati i ove mrtve ćelije tako da će eventualno doći do značajnog porasta u brzini uništavanja i uklanjanja ćelija raka. Ovaj process može povećati brzinu smanjivanja tumora i smanjiti pritisak na jetru, pošto će enzimi uništavati i ćelije raka i toksine koji se u njima nalaze. Limfni sistem će biti manje zaposlen pošto će ćelije raka biti uništavane na licu mesta. 

Ukoliko ne varite proteine dovoljno dobro, možda će vam u tome pomoći enzimi značajni za predvarenje i razgradnju. Vaše telo može da koristi ove peptide za stvaranje enzima-koji su napravljeni od proteina. A i amino kiseline takođe mogu biti korisne. 
Kod neadekvatnog varenja preporučujemo HCL & Pepsin (želudačne kiseline), koja pomaže kod razgradnje hrane. 

Postoji mnogo vrsta encima. Svi su bitni. Do sada je otkriveno nešto preko 30 vrsta. Glavni encimi koji se nalace u kvalitetnim proizvodima su:
- Bromelain
- Lactase
- Papain
- Protease
- Gluten Protease
- Amylase
- Lipase
- Cellulase
- Lactase
- Maltase
- Sucrase

Dodatni borac protiv raka Citrus Pektin. Ima sposobnost da sprečava metastaze ili širenje raka. Modifikovani mali molekuli citrus pektina ulaze u krvotok i ponašaju se kao mamac za lecitine (proteine na površini ćelije raka) koji su u potrazi za šećerom galaktozom u ćelijama. Kada lecitini naiđu na pektin, koji takođe sadrži galaktozu, oni se vezuju za njega, kao što bi se vezali i za ćeliju. Kada se jednom vežu za pektin, lecitini nisu u stanju da se privežu za druga mesta u telu i stvore nove kolonije raka. Hiljade istraživačkih studija su potvrdile anti-kancerogeno dejstvo citrus pektina.

For further information about the use of pancreatic enzymes as a cancer treatment, we suggest the comprehensive article by Dr. Nicholas Gonzalez entitled "The History of the Enzyme Treatment of Cancer" and published in the peer-reviewed journal Alternative Therapies in Health and Medicine; click here to read:http://alternative-therapies.com/at/web_pdfs/S202Gonzalez.pdf

 

 

 

Vlasnik i urednik internet strane www.cansave.rs kao i pravno odgovorno lice za sadržaj internet strane www. cansave.rs je međunarodno društvo LIORA - Novi Sad. Udruženje LIORA - Novi Sad se ne bavi prodajom. Ne prodaje niti reklamira proizvode. Bavi se isključivo informisanjem obolelih osoba i nudi im pomoć u tom smislu.