PROTOKOL KUPKI

PRIMENA KUPKI PODRAZUMEVA KOMBINOVANU TERAPIJU: MINERALA, MORSKE SOLI I ŠEĆERA ZA MINERALIZACIJU I HIDRATACIJU ĆELIJA.
 
U kadu s toplom vodom dodajte sastojke sledećim redosledom:

• 200 g do 300 g magnezijum sulfata - 32% MgSO4  rastopiv u vodi
• 200 g do 300 g fosfora u obliku Difosforovog pentoksida - P2O5 i kalijev oksid K2O (ova dva mogu se dobiti u jednom proizvodu kalij monofosfat NPK 0-52-34)
• 200 g do 300 g N u obliku kristala (urea)
• 1 kg prirodne morske soli - NaCl
• 1 kg običnog belog šećera

Napomena: prvo se u kadu napunjenu vodom stavi 32% MgSO4 magnezijum sulfat  i promeša se varjacom. Nemojte mešati rukom kako bi se izbegle opekotine, jer se pri topljenju magnezijevog sulfata oslobađa povišena temperatura (samo kratkotrajno). Nakon otapanja MgSO4, nakon 15 sekundi mešanja, temperatura vode se vraća u normalu. Odmah nastavite s dodatkom drugih preparata, jedan za drugim, bez čekanja.
 
Postupak je sledeći:

Metoda A: 
1.  uđite u kadu s mineralima i ostati u vodi 45 do 60 minuta. Dok ste u vodi, povremeno nežno masirajte celu  površinu kože. Poželjno je da vam se celo telo nalazi pod vodom.
Kada voda počne da se hladi, malo po malo dodajte u kadu toplu vodu za održavanje iste temperature kupke. Idealna temperatura je između 34 i 36 stepeni Celzijusa. Ako je voda prevruća, možete osetiti vrtoglavicu i slabost. Prostorija u kojoj se kupate treba biti provetrena,  mora se postepeno zagrevati kako se ne biste prehladili (sobna temperatura između 22 i 25 stepeni Celzijusa). Ako imate kupatilo (koje ima prozor ili vrata), otvorite na 2 minuta da  uđe svež, a zatim zatvorite da se  ne prehladite.
2. Nakon kupke operite se običnim organskim sapunom koji ima 5,5 pH. Ako se ne okupate sapunom, koji ima pH 5,5, koža nakon kupanja postaje previše alkalna (može da izađe osip na koži).
UPOZORENJE:
Ako vam se pojavi osip na koži, prestanite 3 dana sa kupkama, i samo se potopite u običnu vodu u koju ste pre toga dodali 3 litre jednog od sledećih čajeva: kim, korijander, komorač, zeleni čaj ili beby čaj. Kada se koža umiri,  nastavite sa PROTOKOLOM kupke i u nju dodajte pola od gore navedenih sastojaka (manju količinu).
3. Zatim se istuširajte i na vlažnu kožu nanesite jedan od bio-organskih hladno ceđenih ulja. Dobro utrljajte na kožu, lagano se obrišite peškirom i završite postupak. Dopuštena ulja su: ulje od crnog  kumina, maslinovo ulje, laneno ulje, ulje semenki grožđa, gospine trave, bademovo ulje, kakao ulje, jestivo ulje konoplje i ricinusovo ulje. Takođe možete napraviti mešavinu ulja za mazanje.
Tri sata (ne pre) nakon postupka A ili uveče izvedite postupak B. 


Metoda B:
Potrebno je potopiti se u kadu s običnom čistom toplom vodom (bez ikakvih dodataka), telo potopite u H2O - vodu (bez drugih dodataka, dopušteno samo običan beli šećer 1 kg, ako je potrebno, ako imate manjak fizičke snage / moći) i ostanite u vodi 30 do 45 minuta. Ne više.
Ako praktikujete samo jutarnju kupku (sa mineralima, solju i šećerom) bez popodnevne kupke sa običnom vodom može se desiti da dehidrirate ćelije i dobijete povišenu temperaturu.   
 
PROTOKOL KUPKE  1 xA i 1xB se odvija u trajanju od 14 dana, svakog dana, a  zatim naredna 3 meseca kupku radite svakog drugog dana.  
 
Nakon toga uvek možete nastaviti sa kupkom svakih  7 dana za održavanje elemenata u ćelijama, hranjenje ćelija i za održavanje pH u telu.
 
Obični beli šećer se dodaje jer se apsorpcijom  šećera kroz kožu  u telo (ćelije), unosi dodatnu energiju koja je telu potrebna zbog velike količine minerala koje tokom kupke unosimo putem kože. Ako ne bismo dodali šećer, nakon takve mineralne kupke osećali bismo veliki umor.
 
 AKO SE TELO PREVIŠE ZAKISELI (U ODNOS NA NORMALAN PH), DEHIDRIRANO JE  I IMA DEFICIT  MINERALA U ĆELIJAMA (NE U KRVI). NAKON ZAVRŠETKA PROTOKOLA  KUPKI OSTVARIĆE SE OPTIMALNA BAZNOST (KOJA ODGOVARA OPTIMALNOJ BAZNOSTI U ODGOVARAJUĆEM PH), BIĆE OBOGAĆENO MINERALIMA I BOLJE HIDRIRANO!!!
 
 
 
 Pre  početka ove terapije, konsultujte se sa svojim lekarom ili farmaceutom.

 

 

 

Vlasnik i urednik internet strane www.cansave.rs kao i pravno odgovorno lice za sadržaj internet strane www. cansave.rs je međunarodno društvo LIORA - Novi Sad. Udruženje LIORA - Novi Sad se ne bavi prodajom. Ne prodaje niti reklamira proizvode. Bavi se isključivo informisanjem obolelih osoba i nudi im pomoć u tom smislu.